Koppeldansen

Stijldansen
In de cursus algemeen beginners leer je Engels Wals, Chacha, Rumba, Jive, Quickstep, Tango,Weense Wals, Swing en Salsa. Vanaf het tweede jaar leer je ook de dansstijlen Samba, Slow Foxtrot en Paso Doble.

Zo bouwen we heel rustig aan je kennis van alle dansen. De algemeen beginnerscursus is de ideale formule om te leren dansen. Een zorgvuldig uitgekiemd programma leert je in veertien lessen de basisbeginselen van de meest gebruikte dansen. Het vervolg op deze cursus is de gevorderden cursus. In deze lessen bouw je verder aan de dansen die je reeds geleerd hebt en komen er enkele dansen bij .... Onze dansschool biedt je tevens de mogelijkheid om wekelijks je geleerde passen te komen in oefenen op onze oefenavonden.

Eerste les beginners op dinsdag 11 september om 20.00 u
en op zaterdag 15 september om 20.00 u

Eerste les vervolgcursus beginners op zaterdag 15 september om 19.00 u

Eerste les gevorderden op woensdag 12 september om 21.00 u
en donderdag 13 september om 20.00 u


Swing, Boogie en Popcorn beginners
De disco swing is swingen zowel op moderne muziek, uit de top 50, als op de 'golden oldies'. De disco swing is de meest populaire en bruikbare swingvorm. De boogie woogie is een nettere vorm van café swing. Dit is voor de heel snelle muziek uit de jaren '50 en '60. de boogie zelf is een zeer pittige swing vorm.

Eerste les café swing en popcorn op dinsdag 11 september om 19.00 u

Eerste les disco swing en boogie op dinsdag 11 september om 21.00 u


Argentijnse Tango
De steeds populairder wordende dans heeft het allemaal. Leiden en volgen, verleiden en verleid worden, improviseren... Kortom is de Argentijnse tango een dans vol passie voor zij die houden van een uitdaging!

Eerste les beginners op donderdag 13 september om 19.00 u


Salsa Bachata Merengue en Mambo
Bachata betekent in het Dominicaans-Spaans een (ongeorganiseerd) feestje of feestgedruis. Gezellig ritme en geen bruuske dansbewegingen kenmerken deze dansstijl. De mambo is een Cubaanse dans.

Eerste les beginners op donderdag 13 september om 21.00 u