Cursussen

Dansschool Vocladance volgt de nieuwste trends op de voet. Gilbert en Monique, gepassioneerde dansleraars, vertalen die trends in doelgerichte cursussen waarbij iedereen geniet van het dansplezier. Een zorgvuldig uitgekiend programma leert je in veertien lessen de basisbeginselen van de meest gebruikte dansen. Daarna kan je verder bouwen aan je vaardigheden in de vervolgcursussen. Onze dansschool biedt je tevens de mogelijkheid om wekelijks je geleerde passen te komen in oefenen op onze dansavonden.

Maak je keuze uit ons ruim aanbod!

 

Koppeldansen

Stijldansen
In deze cursus leer je Engels Wals, Chacha, Rumba, Jive, Quickstep, Tango,Weense Wals, Swing, Salsa en Argentijnse Tango. In de vervolgcursus leer je ook de dansstijlen Samba, Slow Foxtrot en Paso Doble.

Argentijnse Tango
De steeds populairder wordende Latijns-Amerikaanse dans heeft het allemaal. Leiden en volgen, verleiden en verleid worden, improviseren... Kortom de Argentijnse tango is een dans vol passie voor zij die houden van een uitdaging!

Salsa, Bachata, Merengue en Mambo
Bachata betekent in het Dominicaans-Spaans een (ongeorganiseerd) feestje of feestgedruis. De mambo is een Cubaanse dans.Salsa en Merengue behoren tot hetzelfde genre. Gezellig ritme en heupwiegende dansbewegingen kenmerken deze dansstijlen.

Swing
Je kan zowel terecht in de cursus Disco Swing als in Café Swing, waarin ook Boogie Woogie wordt gegeven. Disco Swing dansen wij op hedendaagse disco muziek. Ideaal om op feestjes te dansen. Café Swing is een verkapte vorm van Boogie Woogie. Wordt op snellere muziek gedanst dan Disco Swing.

 

Solodansen

Solo-, Latin- en lijndansen
Geen partner om te dansen? Dan is deze cursus de ideale oplossing voor heren zowel als voor dames. Ons gevarieerd programma omvat zowel de passen van moderne lijndansen als van Caraïbische dansen (Salsa,Rumba, Samba, Bachata, Merengue) en zelfs moderne discodansen die je op ieder feest kan dansen. Gezien de verschillende stijlen is dit de cursus bij uitstek.

 

Openingsdans

Eén langgerekt hoogtepunt. Zo kan je een trouwdag het best omschrijven. Maar één moment dat iedereen altijd bijblijft, is de openingsdans. Zelfs met alle omstaanders, is het een van de meest intieme gebeurtenissen van de dag. En daar past natuurlijk een mooie choreografie bij op jullie favoriete lied.

Gilbert geeft professionele begeleiding op maat zodat jullie alle genodigden kunnen verbazen! Vergeet niet dat een goede en degelijke voorbereiding echt wel nodig is!

Maak tijdig een afspraak!

 

Privélessen

Je wil snel een bepaalde dans leren of bijschaven? Miste je misschien een les van je danscursus? Leer je liever dansen op je eigen tempo? Dan is een privéles een prima oplossing.

Voor meer informatie kan je ons steeds vrijblijvend contacteren

 

Workshops en minicursussen

Een initiatieles om kennis te maken met een bepaalde dansstijl of een reeks van 5 lessen om een dansstijl aan te leren. Deze lessen vallen na de gewone lessenreeksen en worden aangekondigd via het nieuwsoverzicht en hangen uit in de dansschool.

 

Specials

Op aanvraag verzorgen wij ook teambuilding voor bedrijven en initiatielessen op sportdagen voor scholen of in je vereniging.

We helpen je graag voorbereiden en trainen voor wedstrijddansen... Via het lidmaatschap van Vocla bij WDC (World Dance Council), IDO (International Dance Organization), BDSF ( Belgische Danssport Federatie) en FDSF ( Federatie Disco Show & Freestyle) kan je in alle disciplines deelnemen.